El Centre Cívic La Sedeta acull aquesta exposició amb fotografies de Luis Ros amb les que podreu conèixer la tasca dels gossos terapèutics i com aquests companys peluts promouen l’autonomia i el benestar de les persones amb diversitat funcional.

“Potes terapèutiques al Districte de Gràcia” és un projecte que s’inicia arran d’una trobada casual de l’entitat AlPerroVerde amb les entitats que treballen en l’àmbit de la salut mental durant la Festa Major de Gràcia i on s’evidencia els resultats positius que té la teràpia amb gossos en les persones amb diversitat funcional. A escala grupal, es fomenta l’establiment de vincles de confiança, es reforça la relació de grup i s’enforteix la participació en altres tipus d’activitats. En l’àmbit individual, s’observen millores en el desenvolupament emocional, físic, cognitiu i social de les persones que participen. I, en general, fan possible que les persones s’expressin lliurement i de manera espontània sense por a ser jutjades.

Al projecte se sumen les entitats Nexe Fundació, ACIDH, Llar Verntallat i Providència, Club Social Gràcia- Salut Mental Gràcia, ARAPDIS i Centre Ocupacional Eneida i comencen les sessions a juny del 2016.

A més dels múltiples beneficis que té aquest projecte per les persones amb diversitat funcional, també esdevé una oportunitat pels gossos, tots ells rescatats de protectores d’animals, de trobar una família que els adopti.

 

L’Associació AlPerroVerde

L’Associació AlPerroVerde és una entitat que des del 2011 està especialitzada en la inclusió social de gossos i persones de diferents col·lectius a través de les Intervencions Assistides amb Animals.

L’Associació es dedica a rehabilitar gossos abandonats o de protectores d’animals a través de projectes terapèutics a diferents Centres Penitenciaris on interns participen en la fase inicial de l’entrenament del gos.

Aquests gossos són acollits pels educadors canins d‘AlPerroVerde i preparats per participar en projectes educatius i terapèutics a Centres Assistencials i Centres Educatius per finalment ser adoptats per una família que els necessiti.

 • Categoria: Exposició
 • Tema: Solidaritat
 • On: Centre Cívic La Sedeta
 • Dates: 1/12/17 al 13/12/17
 • Hores: Dilluns-Divendres 16:30 – 20:30 10:00 – 13:30 Dissabte 16:30 – 19:30 10:00 – 13:00
 • Adreça: carrer Sicília, 321
 • Localitat: Barcelona Veure mapa
 • Dades de contacte Web
 • Descripció

  Exposició fotogràfica sobre el projecte de gossos ensinistrats i la seva tasca amb les persones amb discapacitat, dins del projecte «Potes Terapèutiques» del Districte de Gràcia.
  Amb la col·laboració de l’Associació AlPerroVerde i del fotògraf Luis Ros.

  Déjanos tu comentario